Geschiedenis

King &Queen of de Road
Ierland 2014

Loting halve finales King of the Roads

13 september 2014,
Loting heeft plaatsgevonden in de Smart’s Bar (Ballincurrig, Ierland) voor de Hurley’s of Midleton – King of the Roads.

Actie foto van Harold genomen op de WK van 2010.

Klootschieters smachten naar de kroon!

Deze aankondiging stamt uit het jaar 2014
Aankomend weekend zullen klootschieters uit Nederland afreizen naar Ierland om deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd King & Queen of the Roads. Dit jaarlijkse festival, dat drie dagen duurt, wordt gehouden in het Ierse Ballincurrig, in de buurt van Cork. De Nederlandse delegatie zal bestaan uit twee jeugdspelers, één heer en één dame.

Senioren
De beste Nederlandse heer en de beste Nederlandse dame zullen Nederland vertegenwoordigen in deze wedstrijd. Dit jaar zal Harold Dolleman (KV. Klein Dochteren) zijn debuut maken bij de heren. In zijn halve finale, die zaterdag 9 oktober aanstaande zal worden gespeeld, neemt hij het op tegen de Ier Aiden Murphy (winnaar van vorig jaar) en Cathal Toal, eveneens een Ier. De winnaar van deze halve finale zal het zondag opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale, die gespeeld wordt door de Duitse Matthias Rahman en de Ieren James Buckley en Bryan O’Reilly.

27 september 2022
Aanvulling Webmaster:

Voor Nederland heeft Harold Dolleman (KV. Klein Dochteren) in de tweede weekend van oktober aan de start gestaan. Hij heeft het in de halve finale opgenomen tegen Aiden Murphy uit Ierland.

In de halve finale zou Harold Dolleman (zoals bovenstaand op de agendafoto) oorspronkelijk spelen tegen Aiden Murphy en Cathal Toal.
Echter Toal had besloten, door een blessure, niet mee te gooien.
Dus werd het een onderonsje tussen Harold en de Ierse Murphy. 

Aiden Murphy verdedigde zijn titel maar moest daar beslist stevig voor knokken. Want na vijf schoten stond Harold één schot voor op de Ier. Maar bij het zesde schot kwam de omslag. Door domme pech ontstond een ongewenste situatie bij een ingelast omlegpunt, want de Ier kwam daar veel gunstiger uit en na het zevende schot was dan ook de voorsprong totaal geslonken naar een gelijke stand. Daarna leverde Harold steeds een klein beetje in, over en weer produceerde de schutters een beter schot wat uiteindelijk een zeer spannende wedstijd opleverde. Aan het eind van het parcours in het Ierse Ballincurrig kwam de volgende stand op het scorebord.

Aiden Murphy 21 schoten en Harold Dolleman 22 schoten

Het was op die bewuste zaterdag 9 oktober 2014 voor Harold dan ook zeer prachtige ervaring en één van de vele uit zijn veertigjarige klootschietersjaren.

Geschiedenis:
1*- Hoe het allemaal begon.
2*- kampioenen de laatste jaren.
3*- Gebeurtenissen en Persberichten.
4*- King &Queen of de Road