K.D. nieuws

Champions Tour 2023

Mededelingen bestuur

Jaar 2023

29 januari 2023

Champions Tour 2022/2023

Oproep van het bestuur:

Beste leden,

Na de afgelasting op 17 december 2022 van de NKB Champions Tour straatwedstrijden vinden deze nu op zaterdag 11 februari 2023 plaats bij onze vereniging. Hieraan nemen zo’n 50 klootschieters deel als voorbereiding en selectie voor het Europese Kampioenschap klootschieten 2024 in Duitsland. De wedstrijden op 11 februari starten om 09.00 uur en eindigen om ongeveer 14.00 uur.

WIE WIL EN KAN ER HELPEN?

We willen natuurlijk dat alles zo goed mogelijk verloopt in ons clubgebouw en op de straatbaan, plus onze vereniging goed promoten! Maar dat kunnen wij als bestuur niet alleen en daarom vragen wij hulp aan jullie. Taken die voor iedereen goed te doen zijn als we ze gezamenlijk verdelen. Voor opgave, neem contact op met één van de bestuursleden. Met ieder uurtje zijn we al blij.  

Met vriendelijke groet,
namens het Bestuur
Ans Leussink-Bats, Secretariaat

12 februari 2023; Aanvulling Webmaster:

Start
Finish

De straatbaan van 1000 meter lag er perfect bij.


De uitgestelde “Champions Tour” wedstrijden, welke onder auspiciën van de “Nederlandse Klootschieters Bond” op 17 december 2022 op ons parcours “Kijksteeg” zouden worden gehouden, zijn gisteren zaterdag 11 februari 2023 met succes verschoten. De baan was in een prefecte conditie en de stalen kloten waren prima uit de slootjes naast de baan te harken.

Zoek en gij zult vinden en ze hebben de stalenkloot gevonden.

Afsluiting van de baan voor een verkeersvrije klootschietersbaan, door vijf afzetpunten met afzethekken te bemannen, was perfect geregeld.

Natasja schrijft op facebook
Grote Champions Tour evenement
klootschieten bij ons.

Natasja Veldmaat
Mirko Egbers

Vrijwilligerswerk doen met Mirco Egbers verkeersregelaar.

natuurlijk zorgen voor koffie en broodjes.

Rudy Elferink met zijn EHBO tas
in gesprek met Gijs Senger.

Er was perfect nagedacht over eventueel kleine ongevalletjes.
Rudy Elferink was daarvoor paraat en dat was maar goed ook want één schutter en één aangeven kwamen niet geheel ongeschonden uit de strijd. Helpen in de kantine zoals maken en verkopen van tosti’s, broodjes en gehaktballen, wat te denken van het bedienen van de bar, ook dit was weer grandioos geregeld.

Bestuur en leden van KV. Klein Dochteren hebben er dan ook alles aangedaan om de wedstijden zo goed mogelijk te laten verlopen en zijn daar dan ook uitstekend in geslaagd.

Aktie Gijs Senger.
Helaas gooide hij dit schot, geschoten in een flauw bocht, net op het randje en stuiterde de kloot buiten de baan. Hij kwam nog even naar mij toe voor een gesprekje en vertelde dat hij bijzonder blij was vandaag weer te kunnen schieten, geblesseerd geweest. Speelde nu de hele wedstrijd pijnvrij.
Hanneke Aalbers NKB Wedstrijdleiding en Jan Wiegers herencoach achter de wedstijdtafel.

Oprecht alle hulde voor onze vereniging!
AKF mag bijzonder tevreden zijn.
Succesvol verlopen voor de NKB.
Prima promotie in ons klootschieterswereldje.

Maanden:
Jaar 2023
1*- januari/februari
Jaar 2022
2 *- december
3*- september
4 *- februari