NKB NIEUWS

Champions Tour 2023

Eerst NKB mededeling.

Bondgegevens
Adres en E-mails

Bondsbureau NKB
De Huve
Prins Bernhardstraat 11a
7651 ED Tubbergen

Postbus 72 – 7650 AB Tubbergen
Telefoon 0546-622995
email: secretariaat@klootschieten.com
website: http://www.klootschieten.com

  • Scheidsrechterscommissie: sc@klootschieten.com
  • Bondswedstrijdcommissie: bwc@klootschieten.com
  • Juniorencommissie: jc@klootschieten.com

Champions Tour 2022/2023

Silke en Bas

Senger en Tulk winnen opnieuw CT straat

  • Silke tulk
  • 12 februari 2023
    • Champions Tour Berichten

Bas Senger van KV Beuningen en Silke Tulk van KV Kleine David hebben bij de senioren de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat gewonnen. Deze klootschietwedstrijd bepaalt de samenstelling van de nationale selectie. Beide wonnen de wedstrijd afgelopen seizoen ook in hun eigen klasse.

De laatste wedstrijd werd dit jaar verschoten in Lochem bij KV Klein Dochteren. Op een smalle baan met aan beide zijden bermblokken, gooiden de klootschieters 1000 meter. Diegene die het minst aantal schoten nodig had om de finish te passeren, won. In de hele Tour werden er zes wedstrijden gegooid, waarvan de beste vier resultaten tellen. Het werd een dag met veel lange schoten, doordat de kloten via de bermblokken sneller de straat opliepen. De een had hier iets meer geluk dan de ander. Het langste losschot van de dag was voor Ramon Halleriet van KV Zwolle, hij gooide met zijn eerste schot een afstand van 300 meter. Luuk Zanderink van KV Beuningen wist de 1000 meter in zes schoten te overbrugden en werd hierdoor dagwinnaar bij de mannen.

King and Queen of the Roads
De winnaar van de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat mag namens Nederland deelnemen aan de prestigieuze wedstrijd King and Queen of the Roads in Ierland. Deze wedstrijd vindt plaats in het laatste weekend van september. Afgelopen jaar hebben zowel Senger als Tulk ook deelgenomen, waarbij laatstgenoemde haar zesde titel wist te veroveren. Voor Senger wordt het zijn tweede deelname op rij, voor Tulk haar veertiende.

Jeugd
Bij de jeugd wisten Bart Lucas van KV Hertme en Lotte Telgenhof oude Koehorst van KV Reutum de winst te pakken. Zij gooiden beide een prima laatste wedstrijddag, waarbij Lotte zelfs in de voorlaatste wedstrijd haar overwinning al binnensleepte. Voor beide jeugdspelers zal het hun eerste wedstrijd in Ierland worden, waarbij Lotte tevens debuteert in een interland. Bart maakte eerder deel uit van de EK selectie.

Lotte en Bart
Luuk en Silke

Allround
Eerder werden de onderdelen veld en zetten al afgerond. Als sporters deelnemen op alle drie onderdelen, dingen ze automatisch mee naar de allround titel in de Grolsch Champions Tour.
Dit jaar was de titel bij de mannen voor Luuk Zanderink van KV Beuningen, bij de vrouwen voor Silke Tulk van Kleine David. Lotte Telgenhof oude Koehorst én Bart Lucas pakten, naast de straattitel ook de allround titel bij de jeugd. Een knappe prestatie van het jonge duo uit Twente.

Totaal uitslagen heren, dames, jongens en meisjes
Champions Tour 2022/2023

NKB NIEUWS:

1*- Landelijke straat competitie 2022/2023
2*- Bondsgegevens en Champions Tour 2022/2023
3*- Nederlands Loterij.
4*- Totaal uitslagen van Gido en Henk
5*- Europese Kampioenschappen 2022. pagina 1. Veld
6*- Europese Kampioenschappen 2022. pagina 2. Zetten
7*- Europese Kampioenschappen 2022. pagina 3. Straat
8*- Nieuws brieven.