K. V. KLEIN DOCHTEREN

Begrip in de “Achterhoek”

Het fraaie clubgebouw en de vele trainingsmogelijkheden op de straat en op het veld nodigen hiertoe zeker uit. De site is dan ook bedoeld om een overzicht en inzicht te geven wat er zoal bij K.V. Klein Dochteren te beleven valt op het gebied van klootschieten.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan zijn de bestuursleden hiervoor altijd bereikbaar. Zie de pagina met contactgegevens voor meer info.

Klootschieten, echte sport!
Aktie foto Klootschieten

Klootschieten: wie kent het niet? Door de eeuwen heen heeft dit aanvankelijk folkloristische schouwspel zich tot een echte sport ontwikkeld, die tegenwoordig vooral in Twente, Drenthe en de Achterhoek steeds meer aan populariteit wint. Klootschieten, een echte sport!

Bij het klootschieten gaat het erom, om met een zware bal (de ‘kloot’) op een bepaald parcours een zo groot mogelijke afstand af te leggen in zo min mogelijk schoten. Het gaat bij deze sport vooral om de combinatie van behendigheid en spierkracht. Dit doen wij bij K.V. Klein Dochteren in competitie verband die georganiseerd worden door de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF). Deze federatie valt weer als afdeling onder de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB). Onder deze bond wordt de Landelijke competities, cup wedstrijden, Champions Tour en de Nederlandse kampioenschappen georganiseerd.

Recreant schieten:

Recreant klootschiet onder begeleiding van een verenigingslid.

Als recreant kun je bij Klein Dochteren ook terecht, elke zondagmorgen en woensdagmiddag is er de mogelijkheid om een rondje te gooien. In de zomeravonden wordt er ook op woensdagavond geschoten. Competitie schieten Lijkt het je leuk om in competitieverband te gaan klootschieten dan is dit zeker mogelijk.

Wedstrijd schieten:

Wedstrijd Klootschieten.

Vanuit de vereniging zijn wij aangesloten bij de AKF. Deze organisatie organiseert in de maanden van september tot juni de competitie wedstrijden. Eens in de twee weken kun je de kloot ergens in de achterhoek gaan gooien. Na 12 wedstrijden worden de standen opgemaakt en zal er uiteindelijk de kampioenen van de 6 klassen bekend gemaakt worden. De team indeling voor deze competitie wordt bij Klein Dochteren bepaald door het gooien van Persoonlijke wedstrijden. De beste schutters zullen in het eerste gooien en de teamindeling zal na sterkte in gedeeld worden.

Lid of vrienden van KV. Klein Dochteren worden Download onderstaande brief.

Algemene uitspraak onder de klootschieters.

Klootschieters
schieten op de weg!

Cupbaan van Klein Dochteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s